TUMMYTOX blogs.

Prečo v zime priberáme a ako tomu zabrániť?

Zimné priberanie je realita! Výskumy hovoria, že ľudia v priemere počas zimy priberú až okolo 2 kg. Môže za to len sviatočné hodovanie a vianočné trhy?

Prečítaj si 3 vedecké dôvody zimného priberania.

image

1. Chlad a spomalenie metabolizmu

Napadne ti medveď, ktorý sa predtým, než sa uloží na zimný spánok, potrebuje poriadne zaobaliť tukovými rezervami? Nie si tak ďaleko od pravdy! Súvisí to s biologickými procesmi v tele počas zimy.

V zime sa totiž metabolizmus spomaľuje (aby jednoduchšie zvládol potenciálny nedostatok potravy v zime) a náš organizmus sa ochladzuje, a tak potrebuje viac kalórií na tvorbu energie a tepla. To je tiež dôvod, prečo nám v zime viac chutia ťažké, kalorické jedlá a na studenú misku šalátu ani nepomyslíme.

V chladnom počasí taktiež výrazne klesá náš priemerný denný príjem tekutín, pretože organizmus si jednoducho nepýta toľko vody čo v lete.

2. Nedostatok denného svetla

Za tmy do práce, za tmy z práce. Deň je krátky a my nemáme dostatok času a, povedzme si úprimne, ani chuti venovať sa za tmy ešte aj akýmkoľvek športovým aktivitám. To je celkom jasné. Nie je to však jediná vec.

Nedostatok denného svetla v zime je pre organizmus veľkým problémom - spôsobuje nedostatočnú tvorbu vitamínu D, ktorý sa v organizme tvorí pod vplyvom slnečného žiarenia. Vedci zistili, že nedostatok vitamínu D môže spôsobovať (okrem iného) únavu, depresie, kolísanie hladiny glukózy a v neposlednom rade priberanie, a to najmä v oblasti brucha.

Nedostatok slnečného svetla tiež spôsobuje stres, zlú náladu, smútok, výkyvy nálady až depresívne stavy, čo často vedie k tzv. emocionálnemu prejedaniu - to je to, čo možno bežnejšie poznáme ako zajedanie smútku/stresu a pod.

3. Naša psychika

Veľmi silným faktorom, ktorý negatívne vplýva na našu telesnú hmotnosť v zime je naša psychika. Len si spomeň na seba - sú sviatky, doma je pohoda a kopa super jedla, ktoré nemáš možnosť jesť len tak každý deň. Všetci si počas sviatkov doprajeme viac ako inokedy. A všetci si povieme, že je to ok, veď Vianoce sú len raz ročne. Nehovoriac o tom, že následky sviatkov dokážeme veľmi pohodlne skryť pod svetre, tuniky a hrubé vetrovky.

Booty Tone je tvojou najlepšou voľbou na zimu!

Prečo? Prírodné látky, ktoré kapsuly obsahujú dokážu bojovať proti všetkým 3 faktorom zimného priberania:

1. Kapsaicín z kajenskej štipľavej papriky dokázane podporuje funkčnosť metabolitických procesov v tele a zabraňuje zimnému spomaleniu metabolizmu.

Navyše spolu s katechínmi zo zeleného čaju zahrieva organizmus znútra, čím nie len že zrýchľuje spaľovanie tukov, ale tiež zastaví potrebu tela po vyššom kalorickom príjme na tvorbu tepla.

2. Kapsuly tiež obsahujú vitamín B6, ktorý pomáha rýchlejšie meniť jedlo na energiu. Výborne pôsobí proti únave a vyčerpanosti, a tým predchádza nutkavej potrebe jesť, aby sme doplnili chýbajúcu energiu.

3. Proti výhovorkám, ktorými sa v zime snažíme oklamať samy seba, najlepšie pôsobí pozitívna motivácia. Čo myslíš, namotivuje ťa, keď ti povieme, čo ukazuje štúdia publikovaná v prestížnom časopise International Journal of Obesity?

→ Vďaka patentovanému extraktu z červeného pomaranča, ktorý obsahujú naše kapsuly Booty Tone, sa testovacia skupina za 12 týždňov zbavila priemerne 3 kíl, 7,5 cm z pásu a 6 cm z bokov a zadku

Produkty pre Vás

Formovanie tela
-62%
Špeciálna cena 16,99 € Bežná cena 44,98 €
Zobraziť produkt