Vitaj zima, zbohom kilá!

Sychravé počasie by ti nemalo brániť v cvičení na čerstvom vzduchu - naopak, malo by ťa povzbudiť, aby si trávila viac času cvičením na čerstvom vzduchu! Čítaj ďalej a dozvieš sa, ako ti chladné počasie môže pomôcť rýchlejšie spaľovať tuk.

image
„Dobrý“ tuk

Ľudia (a iné cicavce) majú dva typy tuku - biely tuk (biele tukové tkanivo) a hnedý tuk (hnedé tukové tkanivo). Tuk, ktorý sa hromadí okolo pása a stehien, je biely typ, zatiaľ čo hnedý tuk sa hromadí najmä okolo krku a kľúčnej kosti (u dospelých ľudí). Niekedy sa nazýva aj "dobrý" tuk - a dobrý je preto, lebo kalórie spaľuje, a nie ukladá.

Hnedý tuk zohráva dôležitú úlohu pri regulácii telesnej teploty a jeho hlavnou funkciou je vytváranie tepla spaľovaním kalórií.

Zimné cvičenie

Ak si to uvedomíš, tvoje telo by mohlo samo spáliť viac kalórií po aktivácii hnedého tuku v chladnejšom počasí. Nemusí byť mráz; jeden výskum naznačuje, že na aktiváciu hnedého tuku by mohli stačiť aj dve hodiny vystavenia teplote okolo 19 °C**. A keď aktivuješ hnedý tuk, môže zostať aktívny niekoľko hodín.

V inej štúdii sa zistilo, že keď boli bunky hnedého tuku aktívne, dobrovoľníci spálili navyše 250 kalórií**, čo predstavuje 1,8-násobné zvýšenie rýchlosti spaľovania kalórií. Ešte lepšie je, že iné štúdie ukázali, že cvičenie v chladnom počasí môže tiež premeniť biely tuk**, konkrétne tuk na bruchu a stehnách, na hnedý tuk spaľujúci kalórie.

Zoznám sa s My Toned Body!

Vrátiť sa domov po dlhom dni v práci bez štipky energie, najmenej zo všetkého na akýkoľvek druh tréningu – znie ti to povedome? Aby sme zvýšili tvoju motiváciu k častejšej aktivite a pomohli ti spaľovať viac tuku aj počas odpočinku, vytvorili sme jedinečný produkt - My Toned Body. Naše prelomové kapsuly na chudnutie kombinujú 5 účinných zložiek na spaľovanie tukov: guaranu, zelený čaj, hnedé morské riasy, kajenské korenie a čierne korenie. S pomocou magického zloženia „všetko v jednom“ sa zbavíš tvrdohlavého tuku a ešte viac urýchliš chudnutie!

Kombinuj ich so zimným cvičením a s tvojimi tréningovými výsledkami urobia zázraky! My Toned Body je skvelý pre ženy, ktoré chcú zo svojich tréningov vyťažiť maximum. Je však ideálny aj ak nie si až tak aktívna, ale tiež by si rada videla výsledky spaľovania tukov a možno získala ďalšiu motiváciu začať cvičiť.

Bezpečnostné opatrenia

Aj keď sa možno zameriavaš na aktiváciu hnedého tuku chladom, aj tak sa nezabudni teplo obliecť - nos vrstvy, aby ti bolo (dostatočne) teplo, a nezabudni si chrániť hlavu, ruky a nohy. Pred začiatkom zimného tréningu sa nezabudni zahriať - studené svaly sú vystavené väčšiemu riziku natiahnutia a zranení. Na tréning vonku si vyber bezpečný povrch a obuj si obuv s dobrou priľnavosťou, aby si sa vyhla pošmyknutiu a pádu.

Zima sa blíži - ale teraz máš dôvod sa na ňu naozaj tešiť!

**Zdroje:

  1. Cohen, Paul, and Bruce M Spiegelman. “Brown and Beige Fat: Molecular Parts of a Thermogenic Machine.” Diabetes vol. 64,7 (2015): 2346-51. doi:10.2337/db15-0318
  1. Ouellet, Véronique, et al. “Brown Adipose Tissue Oxidative Metabolism Contributes to Energy Expenditure during Acute Cold Exposure in Humans.” Journal of Clinical Investigation, vol. 122, no. 2, 2012, pp. 545–552., https://doi.org/10.1172/jci60433.
  1. Kern, Philip A., et al. “The Effects of Temperature and Seasons on Subcutaneous White Adipose Tissue in Humans: Evidence for Thermogenic Gene Induction.” The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, vol. 99, no. 12, 2014, https://doi.org/10.1210/jc.2014-2440.

Produkty pre Vás