TUMMYTOX blogs.

Vyradiť sladkosti proste nestačí!

Poďme si vyjasniť jednu vec: vyradiť sladkosti je skvelý štart, ak chceš schudnúť, ale nestačí len to!  Má to dva veľké nedostatky. Po prvé nezaručí ti rýchle výsledky, po ktorých túžiš. Po druhé musíš stále bojovať s pokušením.  Existuje však jedna vec, ktorú by si rozhodne urobiť mala. Tak začni.

image

Všetko musí šľapať ako hodinky

Účinné chudnutie je o podpore hlavných systémov tela. Existuje však jeden systém, ktorý pri tom hrá ešte dôležitejšiu rolu. Hovorí sa mu lymfatický systém  a je zodpovedný za to, ako spaľujeme tuky a ako štíhlo vyzeráme. Ak chceš získať telo, po ktorom túžiš (a ktoré si zaslúžiš!), musíš ho dostať do formy.  

O lymfatickom systéme

Jedna šokujúca skutočnosť: vieš, že máš dvakrát viac lymfy ako krvi?! Cievy tvojho lymfatického systému pracujú nepretržite, aby mohli prečerpávať tekutinu po celom tvojom tele a von z neho.  

Ak lymfatický systém nie je v špičkovej kondícii, okamžite si to všimneš. Nezmestíš sa do svojich obľúbených nohavíc alebo topánok na podpätkoch, zrazu sú ti malé prstene. Cítiš sa nafúknutá, máš málo energie a suchú pokožku. To je len pár z frustrujúcich príznakov nezdravého lymfatického systému. 

Ak je tvoj lymfatický systém upchatý, zanesený, žiadna diéta ti nepomôže schudnúť. Najzreteľnejším dôvodom je, že prebytočná voda sama osebe spôsobí, že vyzeráš objemnejšia, než v skutočnosti si.  Ďalšie dva menej zjavné dôvody sú: 

1. Viac vody – menej kyslíka – pomalšie chudnutie

Všetka tá prebytočná voda tlačí na tvoje krvné cievy a odmedzuje tých cirkuláciu krvi. Čo to znamená? Do buniek sa dostane menej kyslíka a, ako všetci vieme, kyslík je nevyhnutný, ak chceš spáliť čokoľvek - od starého šatníka až po telesný tuk.  Čím menej kyslíka sa dostane do tvojich buniek, tým menej tuku budeš môcť spaľovať! 

2. Lymfatické cievy prepúšťajú tuky

Ak je lymfatický systém zanesený, z nesprávne fungujúcich lymfatických ciev do okolitého tkaniva prenikajú tuky. Lymfatický systém je totiž zodpovedný aj za transport prijatých tukov z čriev do krvi.

Tuky, ktoré prenikli do tkaniva z lymfatických ciev, sa potom spájajú s už existujúcimi tukovými bunkami (čím sa zväčšujú) alebo spustia proces vzniku nových tukových buniek. Tento zložitý proces je tiež známy ako  – priberanie.

Čo robiť?

Odpoveďou je Draining Drink Intense: totálne prírodný nápoj s malinovou príchuťou, ktorý okamžite uľaví organizmu od vody zadržiavanej v lymfatickom systéme. Podporí činnosť lymfatického systému a pečene. To je ten správny štart chudnutia!