Veda potrdzuje: Život je lepší keď tancuješ

Najveselšie obdobie roka je za rohom a my všetci zúfalo potrebujeme bezstarostné oslavy. Sviatočné obdobie je čas, keď sa stretávame s priateľmi a rodinou - a jeme! Aj keď všetci milujeme sviatky, udržať si v tomto období plnom pôžitkárstva dobrú kondíciu a hmotnosť môže byť dosť náročné.

Ale môžeš sa buď poddať, netrápiť sa nadbytočnými kilami, ktoré nevyhnutne priberieš, a potom na ich zhodení budúci rok naozaj tvrdo pracovať. Alebo sa môžeš riadiť jednoduchou, ale vzácnou radou, ktorú vám ponúka TummyTox: TANCUJ!

image

Jednoducho sa začnite hýbať!

To, že nemáš nablízku telocvičňu, nevieš, aký cvičebný program by si mala dodržiavať, alebo nemáš spoločnosť, ktorá by ti poskytla to dôležité povzbudenie, patrí medzi najčastejšie výhovorky, prečo nie si aktívna. Pri tanci však stačí vstať z gauča, zapnúť hudbu a začať sa hýbať!

Viaceré štúdie ukázali, že prínos tanca je obrovský! Pozrime sa na niektoré z tých hlavných.

Fyzické výhody

Tvoje telo ti bude vďačné za každý pohyb, ktorý urobíš, bez ohľadu na to, aký zábavný môže byť! Tanec je tréningom celého tela a znižuje stuhnutosť, zlepšuje pohyblivosť kĺbov, ako aj pružnosť a silu svalov. Pravidelne vykonávaný tanec nám pomáha byť pohyblivejšími a mať lepšiu koordináciu. Samozrejme, v závislosti od typu tanca môže byť aj skvelým kardio cvičením, ktoré je známe svojimi účinkami na kardiovaskulárny systém.

Počas 30-minútového tancovania môžeš spáliť rovnaké množstvo kalórií ako pri ľahkom 30-minútovom plávaní alebo behu. Na udržanie alebo dokonca zníženie hmotnosti má naozaj zmysel zatriasť zadkom!

Kognitívne výhody

Väčšina z nás má problém zostať sústredená. Okolo nás je toľko rozptýlení a toľko vecí, ktoré zamestnávajú náš mozog, že neprejde deň, keď by sme neboli v strese. Našťastie výskumy ukázali, že tanec môže v skutočnosti zlepšiť kognitívne schopnosti, rozhodovanie a zlepšiť náladu. Ak teraz robenie twistu (ako si robila minulé leto) môže prispieť k väčšej sile mozgu, sme za!

Emocionálne výhody

V neposlednom rade - a to je možno prínos tanca, ktorý sa nám páči najviac - tanec povznáša ducha, znižuje úzkosť a pomáha relaxovať.

Faktor šťastia pri tanci je obrovský!

Pohyb tela za zvukov hudby zvyšujehladinu serotonínu (serotonín je hormón dobrej nálady), takže je to ideálna aktivita pre všetky chvíle, keď sa cítiš frustrovaná alebo keď máš chuť na jedlo, o ktorom si myslíš, že ti pomôže vyrovnať sa so zlou náladou.

Našich 10 najlepších tipov

Tancovať, akoby sa nikto nedíval - sama alebo s partnerom - je oveľa lepšie ako uchyľovať sa k nezdravým stravovacím a pitným návykom! Namiesto toho, aby si siahla po nočnom občerstvení, pusti si obľúbené pesničky a jednoducho tancuj, tancuj, tancuj!

Mariah Carey - All I Want for Christmas

The Jackson 5 - Santa Claus is Coming to Town

John Legend - Bring me Love

Brenda Lee - Rockin' Around The Christmas Tree

The Ronettes - Sleigh Ride

Daryl Hall & John Oates - Jingle Bell Rock

Vianočný stromček - Taylor Swift

Ariana Grande - Santa Tell Me

Chuck Berry - Run Rudolph Run

Frank Sinatra - Let It Snow! Nech sneží! Let It Snow!

Tancuj tento december!

Dostaň sa do rytmu každodenného tanca a spolu s úsilím, ako je dostatočný príjem vody,dostatok spánku a vysokokvalitné potravinové doplnky, ktoré ponúkajú dodatočnú pomoc pri zrýchlení metabolizmu, spaľovaní väčšieho množstva tukov a udržiavaní normálnej hladiny cukru v krvi, si na dobrej ceste vstúpiť do nového roka zdravá a šťastná!

Skús to!