TUMMYTOX blogs.

Jedlo – dráma! Keď ti najobľúbenejšie jedlá spôsobujú tráviace problémy

Milé naše dievčatá, všetky sa tvárime ako silné dámy a nechceme sa rozprávať o tráviacich problémoch... buďme úprimné aspoň samy k sebe a priznajme si, že ich máme!

Áno… nadúvanie, zápcha a podobné problémy sa objavujú veľmi často a majú silný negatívny vplyv na kvalitu nášho života.

image

Nejednej z nás je známy ten nepríjemný moment, keď nám na prednáške alebo uprostred ticha, čo by sa dalo krájať, začne brucho vydávať čudné zvuky... Áno, žiaľ, asi všetky sme to už aspoň raz zažili. Ale dobrá novina je, že máme riešenie!

Keď ťa začnú trápiť problémy ako nadúvanie, plynatosť, zápcha, hneď ako niečo zješ, veľmi pravdepodobne sa v tvojom organizme nenachádza dostatok enzýmov, ktoré by dokázali jedlo správne stráviť.

Čo sú to tráviace enzýmy?

Pýtaš sa, čo sú vlastne tie enzýmy? Enzýmy sú látky, ktoré sú nesmierne dôležité pre naše zdravie. Prirodzene sa tvoria v našom tele a tiež sa nachádzajú v ovocí a zelenine, a samozrejme aj v niektorých výživových doplnkoch. Pomáhajú rozkladať jedlo na menšie zložky, a tak pomáhajú pri trávení a absorpcii dôležitých látok pre náš organizmus. Ak pracujú, ako majú, máš správne trávenie a žiadne kŕče.

Prečo sú enzýmy také dôležité?

Ak ješ veľa spracovaných potravín a fast foodu, negatívne tým vplývaš na obsah enzýmov v tvojom tele. Jedlo potom nedokážeš stráviť, ako by bolo treba, a dochádza k tráviacim problémom.

Zdravé trávenie úzko súvisí s všeobecným zdravím a zlé trávenie môže viesť aj k bolestiam hlavy, migrénam, alergiám, priberaniu, akné, kožným vyrážkam, hormonálnej nerovnováhe, únave a klesaniu obranyschopnosti organizmu.

Naša tráviaca sústava prichádza do kontaktu nielen so živinami, ktoré naše telo potrebuje, ale aj s toxínmi, aditívami v potravinách, mikróbmi či rôznymi liekmi, ktoré cez ňu prechádzajú. Tráviaca sústava slúži aj ako akýsi filter, ktorý bojuje s mnohými nástrahami, ktorým sme vystavení.

Dopĺňaj si enzýmy pre zdravie a štíhlu líniu!

Ak do svojej stravy pridáš enzýmy vo forme výživových doplnkov, pomôžeš svojmu telu ľahšie tráviť potravu, zlepšiť absorpciu živín a eliminovať bolesti či nepríjemné pocity v bruchu.

Happy Enzymes od TummyToxu sa postarajú o to, aby si využila všetky živiny z jedla, ktoré ješ, ľahšie trávila a zbavila sa tráviacich problémov.

S kapsulami Happy Enzymes:

  • sa zbavíš nadúvania a kŕčov
  • si zlepšíš trávenie a podporíš vstrebávanie potrebných živín
  • si prečistíš pečeň a podporíš chudnutie
  • si udržíš silnú imunitu