TUMMYTOX blogs.

Priberáš na váhe? Na vine je nadbytok estrogénu!

Priberáš, hoci sa stravuješ relatívne zdravo a pravidelne cvičíš?

U žien je hormonálna nerovnováha zvyčajne spôsobená príliš vysokou hladinou estrogénu.

image

Ak medzi tvoje pravidelné problémy patrí priberanie, hromadenie tuku v oblasti bokov, stehien a zadku, problémy so spánkom, ťažkosti so zvládaním stresu a nadúvanie, určite ťa poteší, že sa s tým dá niečo urobiť! 

Pozrime sa na to, čo sa deje v našom tele a čo s tým môžeme urobiť!

Čo je to estrogén?

Estrogén je hormón, ktorý u žien pomáha rozvíjať a udržiavať reprodukčné a ženské znaky, ako sú prsia a boky. Prispieva aj ku kognitívnemu zdraviu a kardiovaskulárnym funkciám.

Čo estrogén robí?

1. Ukladá tuk v tele

Estrogén spomaľuje metabolizmus, ale tiež zvyšuje ukladanie tukov. Ak je hladina estrogénu zvýšená, ale hladina progesterónu je nízka (progesterón je hormón uvoľňovaný vaječníkmi), vedie to k začarovanému kruhu. Z telesného tuku sa uvoľňuje časť estrogénu (okrem jeho ukladania), čo ďalej podporuje hromadenie nadbytočných kilogramov.

2. Zadržiava vodu

Estrogén je hlavným dôvodom, prečo sa väčšina žien počas menštruácie cíti nafúknutá. Tento problém možno pripísať nerovnováhe medzi estrogénom a progesterónom. Keď je estrogénu nadbytok, steny kapilár prepúšťajú viac vody.

3. Zvyšuje chuť na nezdravé jedlo

Tesne pred menštruáciou máme často neodolateľnú chuť na nezdravé a sladké jedlá.

Aj to je súčasťou veľkého reprodukčného plánu: telo sa snaží hromadiť tuk, aby malo väčšiu šancu otehotnieť, udržať tehotenstvo až do pôrodu a potom energiu na dojčenie.

Ak týmto chúťkam podľahneme, môžeme sa rozlúčiť so svojou vysnívanou postavou!

4.Spôsobuje problémy so spánkom

Bolo preukázané, že nedostatok spánku je spojený s problémami s priberaním alebo úbytkom hmotnosti. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila Národná nadácia pre spánok (National Sleep Foundation), až 67% žien uviedlo, že majú problémy so spánkom aspoň niekoľkokrát za týždeň! 

Na vine je opäť nerovnováha pohlavných hormónov!

Ako dosiahnuť hormonálnu rovnováhu

Endokrinným disruptorom a chemikáliám, ktoré v našom tele pôsobia ako estrogény, sa v našom prostredí, žiaľ, prakticky nedá vyhnúť; nachádzajú sa v pitnej vode, plastových fľašiach, kozmetike, čistiacich prostriedkoch, dokonca aj v potravinách.

Môžeme však zabezpečiť, aby sa z tela odstránil prebytočný estrogén.

Aby sme ti pomohli detoxikovať estrogén a zmierniť hormonálnu nerovnováhu, vytvorili sme v spoločnosti TummyTox kapsuly Hormone Balance, ktoré menia pravidlá hry.

Prečo Hormone Balance

Hormone Balance, najlepší detoxikačný prípravok 3 v 1 na trhu, vyrovnáva, deaktivuje a odstraňuje estrogén.

Vďaka superhviezdnym zložkám (výťažky z medovky, hnedé morské riasy, rozmarín, chlorella, čierne korenie a vitamín B6) obnovuje hormonálnu rovnováhu a úplne prirodzeným spôsobom zabraňuje priberaniu estrogénu.

Inými slovami, pomôže ti rozlúčiť sa s mozgovou hmlou, podráždenosťou, nadúvaním, kilami navyše, zlým spánkom a únavou.

Vyskúšaj to - tvoje telo sa ti poďakuje!