TUMMYTOX blogs.

11 fakt užitočných vecí, čo môžeš doma robiť (a nezahŕňajú „čítaj knihy”)

Vieme, vieme, už si videla prinajmenšom 34 článkov o tipoch, čo robiť v izolácii, odkedy to celé začalo. Nemáš záujem „prečítať všetky tie knihy na svojom zozname“ a pozrela si si už všetky seriály ešte pred tým, než začala karanténa?

Navyše všetci hovoria, že je pravý čas naučiť sa hrať na nejaký hudobný nástroj, ale nikto ti žiadny lacný neponúkne?

image

Takže, pretože sme rovnako otrávené zo všetkých tých generických rád, ako si ty, tu je niekoľko skutočne užitočných vecí, ktoré môžeš robiť, veci, na ktoré si možno len zabudla alebo sa im stále vyhýbaš.

Použi konečne tu kozmetickú sadu/pleťovú masku/sadu na minikúru

Poznáš ten pocit, keď vojdeš do drogérie a vidíš tam skvelý produkt, ktorý v skutočnosti nepotrebuješ, ale nemôžeš mu odolať, takže si ho kúpiš, ale potom nikdy nenájdeš čas ho aj naozaj použiť, pretože škola / práca / únava tí vždy stojí v ceste?

Dnes je ten deň, keď ho môžeš konečne vybrať zo skrine a zažiariť!

Začni piť tie 2 slávne litre vody denne

Všetci vieme, že zostať hydratovaná je kľúčom k zdravému životu, ale buďme úprimné, koľko z nás naozaj sleduje, koľko vody denne vypije?

Teraz je to celkom jednoduché. Vždy maj po ruke fľašu alebo pohár vody. Budeš pravdepodobne chodiť na záchod trochu častejšie, ale to je len známka toho, že tvoje telo je za túto jednoduchú detoxikáciu vďačné!

A ako to urobiť ešte lepšie: vyskúšaj náš malinový Draining Drink! Denná dávka je 1 liter denne, skvele chutí, takže polovicu úlohy máš vybavenú ľavou zadnou!

A bonusový efekt? Eliminuje zadržiavanie vody, ku ktorému dochádza, keď sa príliš dlho nehýbeš, a má zoštíhľujúci účinok. Výhra v lotérii!

Oper všetky prikrávky, vankúše, obliečky, záclony a koberce

Pretože – už si to vôbec niekedy urobila?

Poupratuj si doumenty v počítači

Nie je žiadne tajomstvo, že väčšina z nás má na ploche chaoticky rozhádzané fotky a zložky s dokumentmi. Je na čase to zmeniť. Zapni si svoju obľúbenú hudbu a pusti sa do elektronického upratovania.

Rozhýb si svaly! (ak teraz nie je ten správny čas, tak už nikdy)

Jedna vec je byť lenivá a necítiť sa na cvičenie, keď prídeš z práce/školy domov unavená. Ale druhá vec je sa tomu vyhýbať, keď si doma celé dni! Zbav sa tohto prístupu a začni cvičiť s našou pomocou!

Ak nevieš, kde začať, inšpiruj sa TU

Roztrieď si oblečenie na tej „stoličke“ (vieme, že jednu takú stoličku máš!)

Dobre, organizovanie oblečenia je celkom bežná rada na trávenie času v karanténe. Ale z nejakého dôvodu - je to vlastne skvelá vec, ktorú môžeš urobiť, aby si sa vo svojej izbe cítila menej klaustrofobicky. Vyskúšaj to, urobí to zázraky s tvojou celkovou energiou!

Dopraj si trochu surového cesnaku na dokonalú imunitu 

Toto je trochu z iného súdka, ale... cesnak posilňuje imunitný systém a ten teraz potrebuješ viac ako inokedy.

Navyše si ani nemusíš robiť starosti s tým, ehm, nepríťažlivým dychom - aj tak musíš udržiavať bezpečnú vzdialenosť od ostatných ľudí!

Ak naozaj, naozaj nemáš cesnak rada, existujú samozrejme alternatívy na posilnenie imunitného systému. Jedným z nich je naša náš Immunity balíček s dvoma super chutnými čajmi a multivitamínovými gumovými cukríkmi. Všetky výhody bez mučenia.

Opýtaj sa Googlu na nejaký super dobrý recept

Ak si si už nakúpila všetky potraviny na mesiac dopredu, nemusíš ísť znova do obchodu a v strese hľadať tie nové vzrušujúce ingrediencie. Obráť sa na svojho najlepšieho priateľa v týchto dňoch – uja Googla – kde môžeš nájsť veľa inšpirácií a nápadov na recepty z ingrediencií, ktoré už v chladničke máš!

Zaútoč na Youtube!

Nedovoľ, aby tvoj mozog zakrpatel neustálym pobytom na sociálnych sieťach. Niektorí ľudia tvrdia, že potrebujeme len asi 20 hodín praxe, aby sme sa naučili nové zručnosti, takže je ten pravý čas túto teóriu vyskúšať!

Hodinu denne alebo dokonca menej, a za mesiac budeš bohatšia o nové zručnosti!

Predtým, než si stihneš vymyslieť nejakú výhovorku, otvor YouTube a napíš: „tutoriál-niečo-čo-by som-sa-rada-naučila“. Nemáš začo, tvoje budúce zručné ja!

Umy všetky okná (a tréning na ruky máš na dnes vybavený)

Nie je nič otravnejšie, než keď sa pozrieš na slnkom ožiarenú ulicu cez špinavé okno. A teraz sa budeš z okna pozerať dosť často, tak sa uisti, že ten výhľad za to stojí!

Bonus: je to naozaj dobré cvičenie pre tvoje ramená a paže! Cvičíš bez toho, aby si si to uvedomila.

Utri z políc ten prach, čo ťa už 2 týždne irituje

Alebo poriadne umy podlahu. To je jedno. Hlavne to urob hneď. Vážne. Zavri tento článok, vstaň a choď si dať všetko do poriadku!