TUMMYTOX blogs.

Čo jesť počas detoxu?

Rozhodla si sa začať s detoxikáciou? Super! Tvoje telo ti bude určite vďačné. Aby me ti to uľahčili, máme pre teba zopár rád, čo jesť počas obdobia detoxikácie.

image

Prečo detoxikovať?

Toxíny sa dostávajú do tvojho tela každý deň, a to z mnohých dôvodov; zlozvyky, potraviny, kozmetika a znečistenie životného prostredia. Keď je toxínov v tele príliš veľa, je to akoby bolo otrávené a to má vplyv na všetky menšie i väčšie telesné funkcie a systémy.

Čo by si nemala jesť

Počas detoxikácie by si jednoznačne mala z jedálnička odstrániť rafinovaný cukor vo všetkých jeho formách (šťavy, sladkosti, čokoládové tyčinky). Snaž sa vyhnúť aj živočíšnym produktom - nemala by si jesť mäso a mliečne výrobky, aspoň nie každý deň. Ak bez toho naozaj nedokážeš prežiť, daj si ricottu, vajíčko na tvrdo alebo kuracie prsia. Mala by si tiež vyradiť škroby, najmä biely chlieb, cestoviny.., a áno, aj pizzu.

Čo by si mala jesť

Mala by si jesť potraviny, ktoré majú na tvoje telo neutralizujúci účinok. Ide najmä o čerstvé ovocie a zeleninu, najlepšie organicky pestované. Najlepšie voľby sú citrusové plody, jablká, hrušky, melón, bobule, čerešne a červené hrozno.

Zo zeleniny sú počas detoxu vhodné sladké zemiaky, tekvice, mrkva, repa, kapusta, zeler, petržlen a všetka zelená listová zelenina. Cesnak, cibuľa a zázvor majú tiež vynikajúce čistiace účinky.

A hlavne veeeľa čistej vody!

Strava často nestačí

Detoxikácia nie je len krátkodobá diétna zmena, o telo sa treba starať dlhodobo, zbavovať ho toxínov pravidelne, zásobovať ho mikroživinami (vitamínmi a minerálmi), aby sa dostalo do stavu rovnováhy. Ak chceš zo svojho obdobia detoxu vyťažiť čo najviac, môžeš tiež vyskúšať naše programy na podporu úspešnej detoxikácie.

Začni zľahka!

DETOX balíček s draining Drinkom a čajovým duom na deň a noc:

Keď už, tak poriadne!

Balíček Slim Detox s až 5 produktmi podporujúcimi detoxikáciu organizmu a zdravé trávenie:

Produkty pre Vás

DETOX & CHUDNUTIE
-49%
Špeciálna cena 22,99 € Bežná cena 44,98 €
Zobraziť produkt