TUMMYTOX blogs.

Ako nepribrať počas týchto sviatkov?

Áno, je to tu... vstúpili sme do posledného predvianočného týždňa, čo znamená, že sa začína jedno z najkrajších období v roku, keď sa pohodlne usadíme na gauč, schúlime sa pod deku a pozeráme vianočné filmy s vianočnými koláčikmi...

Aj keď je príjemné tráviť zimné prázdniny doma, tento rok to bude iné, budeme zavretí asi ešte viac, čo znamená, viac času jesť... Preto sme pre vás dnes pripravili niekoľko rád, aby ste to prežili bez ujmy a udržali svoju líniu pod kontrolou.

image

1. Venuj pozornosť porciám

Dopraj si jedlo, ktoré máš rada, ale nepreháňaj to s porciami. Skús si vziať trochu zo všetkého, čo sa ponúka na stole, ale v obmedzenom množstve. Ak sa okamžite pustíš do všetkých dobrôt vo veľkých dávkach, nebude ti pomoci, takže sa snaž nabrať si čo najmenej.

2. Nenechávam sladkosti len tak po dome

Keď si dáš pár perníčkov, odlož ich. Nenechaj ich neustále na očiach, pretože vieš, že im neodoláš a všetky ich zješ!

3. Musíš sa naučiť povedať nie

Aj keď je v ťažké povedať nie, vždy si pamätaj, aké následky ťa čakajú, keď sa znova preješ... A to nechceš, však;)

4. Nepreháňaj s alkohol

Aj keď sú ťažké časy, preháňať to s alkoholom nikdy nie je dobrý nápad, nehovoriac o tom, že alkohol sa nám v tele mení na tukové vankúšiky. Dopraj si večer pohár dobrého vína alebo punč, ale viac nie.

5. Večer si daj polievku

Ak to s obedom preženieš, snaž sa tomu večer vyhnúť. Ťažké jedlá a prejedanie v neskorých večerných hodinách je to najhoršie, čo môžeme pre svoje telo urobiť. Takže si radšej daj ľahkú zeleninovú polievku.

6. Vypadni na chvíľu z domu!

Spravidla máme všetci rovnaký postup - obed a gauč. Ale skús to nerobiť. Aj keď teraz nemôžeme veľa chodiť, ľahká prechádzka po dome, po ulici alebo do neďalekého parku ti pomôže ľahšie stráviť jedlo a udrží tvoj metabolizmus v kondícii.

7. Pi veľa vody

Ak jeme veľa slaných jedál, môže sa stať, že sa v tele začne hromadiť voda (budeš ako Santa s obrovským bruchom, áno, tento pocit nafukovania určite poznáš). Radšej sa preto uisti, že máš po ruke vždy fľašu vody a pi najmenej 2 litre denne.

Ale... nepreháňaj to so sebakontrolou

Koniec koncov, sú sviatky, a ak sa budeš riadiť aspoň niekoľkými našimi tipmi, už tak toho spravíš oveľa viac ako nič! A aby si nebola príliš vystresovaná (pretože to nechceme, chceme, aby si si sviatky užila), môžeš vždy trochu podvádzať a pomocou našich produktov zabrániť hromadeniu vody v tele, postarať sa o ľahký detox a rozpustiť prebytočné tuky, ktoré si počas sviatkov dopraješ.

Produkty pre Vás

Elimitnácia zadržiavania vody
-50%
Špeciálna cena 27,99 € Bežná cena 55,89 €
Zobraziť produkt
RÝCHLE VÝSLEDKY
-56%
Špeciálna cena 29,90 € Bežná cena 67,97 €
Zobraziť produkt