TUMMYTOX blogs.

8 dôvodov, prečo potrebuješ kaolín vo svojej pleťovej starostlivosti

Kaolínový íl je úplná sila, pokiaľ ide o potreby našej pokožky. Je obzvlášť úžasný pre mastnú a aknóznu pleť. Ale aj keď nemáš problémy s vyrážkami, môže výrazne prospieť celkovému stavu pokožky každého typu.

Čítaj ďalej a odhaľ 8 dôvodov, prečo by si kaolínový íl mala určite zahrnúť do svojej starostlivosti o pleť.

image

1. Je prírodný

Kaolínový íl je prírodný mäkký minerálny íl s množstvom pozitívnych účinkov na zdravie pleti. Nehovoríme, že čo je prírodné, je vždy lepšie, ale v tomto prípade skutočne ťažko prekonať to, čo pre nás dokáže spraviť príroda. Kaolín je šetrný k pokožke a je vhodný pre všetky typy pleti.

2. Je bezpečný pre všetky typy pleti

Existuje len veľmi málo prírodných ingrediencií, ktoré tak všeobecne milujú odborníci na pleť aj používatelia pleťových výrobkov. Vďaka jemnému pôsobeniu a prírodným zložkám je riziko podráždenia pleti veľmi nízke.

3. Redukuje kožný maz

Vďaka jemnému čistiacemu účinku je tiež schopný odstrániť kožný maz, ktorý tvoja pokožka produkuje prirodzene. Pri pravidelnom používaní môže tiež znižovať nadprodukciu mastnoty v pokožke, čo vedie k zdravému a žiarivému lesku bez mastenia.

4. Očisťuje

Nemusíš si hneď umyť tvár touto hlinou, perfektné účinky sa dosahujú pleťovými maskami s obsahom kaolínu. Vďaka svojej malej molekulárnej štruktúre je schopný preniknúť hlboko do pórov a odstrániť odumretú pokožku a nečistoty. Už žiadne skryté nepríjemnosti!

5. Zbavuje akné

Vďaka svojim neuveriteľným čistiacim a pílingovým schopnostiam kaolínový íl pomáha zbaviť sa akné. Vďaka menšiemu množstvu baktérií, kožného mazu, odumretých kožných buniek a nečistôt, ktoré sa skrývajú v póroch, vyrážky zmiznú a môžeš na ne navždy zabudnúť.

6. Jemný píling

Pretože je schopný preniknúť do pokožky, pôsobí aj ako skvelý píling. Vďaka maske z kaolínového ílu bude tvoja pokožka stimulovaná k rýchlejšiemu vylučovaniu odumretých buniek, čo vedie k mladistvému vzhľadu. Môžeš sa rozlúčiť so suchou a unavenou pokožkou a privítať žiarivú pokožku a ešte krajšie dievča v zrkadle!

7. Upokojuje pokožku

Pokiaľ ide o upokojenie podráždenej pokožky, ťažko nájdeš lepšie prírodné riešenie. Ako sme povedali, je bezpečný pre prakticky všetky typy pleti a nespôsobuje zápaly ani podráždenia. Okrem toho sa preukázalo, že má upokojujúci účinok na pokožku.

8. Je v maske K-WOW od TummyTox!

Kaolínový íl je základom našej fantastickej pleťovej masky K-WOW. Spolu s pridaným hektoritovým ílom maska pomáha pri: suchej pokožke, mastnej T-zóne, vyrážkach a čiernych bodkách, podráždenej pokožke a rozšíreným pórom. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov a nie je testovaná na zvieratách!

Takže nečakaj, skoč si po svoje hneď – je v perfektnej zľave!