TUMMYTOX blogs.

4 dôvody prečo mať MCT olej v našom živote

Chceš schudnúť, cítiť sa energickejšia a byť dlhšie sýta? MCT olej môže byť presne to, čo potrebuješ. Je to veľmi účinný doplnok každodenného života, ktorý ti pomôže spaľovať viac tuku rýchlejšie! Navyše: ak si na keto (alebo chcete začať s keto), je to nevyhnutná pomôcka, ktorá ti pomôže dosiahnuť a udržať stav ketózy. 

image

ČO JE MCT?

MCT je skratka pre triglyceridy so stredne dlhým reťazcom. MCT olej je čistená forma nasýtených mastných kyselín, zvyčajne z kokosového alebo palmového oleja. Telo neukladá MCT olej ako telesný tuk (MCT tento krok vynechávajú), ale je okamžite k dispozícii ako energia a môže sa pochváliť výhodami, ako sú:

  • Zvýšená energia
  • Zvýšená vytrvalosť
  • Rýchlejší metabolizmus
  • Zlepšenie pocitu sýtosti
  • Podporuje funkciu mozgu
  • Podporuje zdravie čriev a ďalšie

Prečítaj si 4 vedecky podložené dôvody, prečo začať užívať MCT olej ešte dnes.

1. RÝCHLEJŠIE CHUDNUTIE

Ak chceš zhodiť pár kíl, určite ťa poteší táto skutočnosť: štúdie ukazujú, že MCT môžu zvýšiť spaľovanie tukov a kalórií bez ohľadu na to, akú diétu držíš. Ak držíte ketogénnu diétu, určite ťa poteší, že ti pomôže dosiahnuť a udržať ketózu - v tomto stave sa zvyšuje metabolizmus a spaľovanie tukov.

2. ZVÝŠENÁ VYTRVALOSŤ

Chcela by si mať dlhšie tréningy a zvýšiť ich intenzitu? Samozrejme, že áno. MCT olej ti pomôže zlepšiť vytrvalosť, ale ako? MCT olej možno použiť ako zdroj paliva, ktorý šetrí svalový glykogén. Čo to znamená? Znamená to, že budeš môcť ísť tvrdšie a ďalej, než vyčerpáš zásoby energie vo svaloch.

3. KONTROLA CHUTI DO JEDLA

Ak sa ti nedarí udržať sa na ceste k zníženiu hmotnosti, pretože trpíš energetickými výkyvmi, MCT olej je pre teba ideálny. Vďaka zvýšenému obsahu ketónov ťa zasýti na dlhšiu dobu. Na druhej strane potláča hormón hladu ghrelín. Výsledok? Budeš energickejší, plnšia a spokojnejšia s menším množstvom jedla.

4. ZVÝŠENIE DUŠEVNEJ ENERGIE

Užívanie ráno pred jedlom ťa uvedie do stavu koncentrácie a bdelosti. Je to ako vylepšenie na deň.

KDE HO ZÍSKAŤ?

MCT sa v prírode nevyskytujú v čistej forme, ale dajú sa extrahovať a čistiť. To je to, čo sme urobili a vložili sme ho do nášho lahodného kokosového nápoja MCT Slim Drink s čistým MCT kokosovým olejom. Rýchlo sa vstrebáva a okamžite začína pôsobiť.

Pomôže ti zvýšiť úbytok hmotnosti a spáliť viac tuku!