image

TUMMYTOX blogs.

Hormonálna rovnováha: chýbajúca zložka účinného chudnutia

„Menej jesť a viac cvičiť“. Túto radu si už pravdepodobne počula, keď si sa snažila zmestiť do svojich obľúbených džínsov alebo keď si zrazu začala priberať. Nakoniec si sa rozhodla vyškrtnúť zo svojho jedálnička sacharidy a tuky, potom si začala chodiť do posilňovne a cvičiť HIIT. Nie, počkaj... HIIT si robila len preto, lebo kardio je nevyhnutné na spaľovanie kalórií, však? 

Ale číslo na váhe je stále rovnaké (ak nie vyššie), džínsy ti stále nesedia, a aby toho nebolo málo, cítiš sa čoraz viac previnilo, bojíš sa... Prestaň! Nie je to tvoja chyba a my sme tu, aby sme ti podali vysvetlenie.

image

Ak by pravidlo „kalórie do tela, kalórie z tela“ bolo naozaj jediným receptom na štíhlu a fit postavu, prečo by mlo toľko žien problémy s chudnutím? Môže to byť tým, že sa v tvojom tele deje niečo iné?

Tento problém nemusí byť taký zrejmý, ale v súčasnosti je veľmi častý. Hormóny. Tvoja hmotnosť nie je vždy odrazom toho, čo ješ alebo koľko cvičíš, ale je do veľkej miery ovplyvnená aj hormónmi, najmä ak sú v nerovnováhe.

Ako tvoj hormonálny profil ovplyvňuje tvoju váhu

Naše telo potrebuje na zdravé fungovanie dokonale vyváženú hladinu hormónov. Hoci sú hormonálne výkyvy počas cyklu normálne, akákoľvek dlhodobá nerovnováha môže zmeniť funkcie tvojho organizmu.

Existuje niekoľko hormonálnych nerovnováh, ktoré ovplyvňujú tvoju hmotnosť. Glykemická nerovnováha môže zmeniť hladinu inzulínu, čo znamená, že prebytočná glukóza, ktorá sa nevyužije, sa ukladá ako tuk. Neustály stres môže zvyšovať hladinu kortizolu, čo spôsobuje hromadenie tuku v oblasti brucha. Pomalá činnosť štítnej žľazy produkuje menej hormónov štítnej žľazy, čo spôsobuje pomalší metabolizmus.

Hoci diéta a cvičenie zvyčajne fungujú na odbúravanie tukov, tvoj hormonálny profil môže tento proces ovplyvniť! Vysoká hladina špecifických hormónov brzdí tvoj pokrok, pretože núti telo ukladať viac tuku, zatiaľ čo nedostatok špecifických hormónov spomaľuje telesné funkcie vrátane spaľovania tukov.

Takže nie, nie si blázon ani lenivec alebo niečo podobné: tvoje telo má problémy a musíš ich čo najskôr riešiť.

Pomoc, moja hladina estrogénu se vymkla kontrole!

Mala si niekedy pocit, že si na emocionálnej horskej dráhe a nevieš z nej vystúpiť? Ak tento pocit sprevádza nadúvanie, mozgová hmla, únava a hromadenie tuku na bokoch, stehnách a zadku, môže to byť príznakom estrogénovej dominancie

Estrogénová dominancia vzniká vtedy, keď je v tele nadbytok estrogénu, čo môže viesť k celému radu príznakov, ktoré môžu narušiť tvoj každodenný život. 

Predstav si, že by si vo svojom tele usporiadala párty a pozvala na ňu všetky hormóny: estrogén by bol určite hviezdou. Čo by sa však stalo, keby zrazu začal dominovať celej párty? Pravdepodobne by nastal určitý zmätok, ostatné hormóny by museli estrogén udržať na svojom mieste, ale večierok by nebol taký zábavný, kým by sa neobnovila rovnováha.

Necítiš sa vo forme?

Hormóny môžu mať významný vplyv na tvoju telesnú a duševnú pohodu. Aj keď je hladina estrogénu len mierne zmenená, môžeš tento účinok pociťovať veľmi silno, aj keď si hneď neuvedomíš, čo za tým je. 

Príznaky estrogénovej dominancie môžu byť rôzne, ale my ženy určite vycítime, že niečo nie je v poriadku: zmena spánku, zmena nálady, trávenia, chuti do jedla alebo energie. Tvoje telo ti hovorí, že niečo nie je v poriadku. Počúvaj ho!

Úľava od hormonálnej nerovnováhy

Nevravíme ti, že sa musíš vzdať chudnutia, ale že si musíš uvedomiť svoj hormonálny obraz a vyrovnať sa s ním. Takto budeš môcť chudnúť tempom človeka, ktorého hormóny nie sú v neustálom chaose! 

Najlepší spôsob, ako vyrovnať svoje hormóny, je upraviť svoj životný štýl v každom smere. 

  • Jedz rozumne: nespracované potraviny bohaté na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky.
  • Hýb sa: aspoň niekoľkokrát týždenne zvýš svoju srdcovú frekvenciu.
  • Relaxuj: kontroluj hladinu stresu, aby si bola viac uvoľnená.
  • Vyhýbaj sa chemikáliám: možno si už počula o prírodných produktoch, teraz je ten správny čas ich začať používať.

Kontrola hladiny estrogénu pomocou Hormone Balance

Pri riešení estrogénovej dominancie je potrebný špecifický prístup. Vyvinuli sme trojitú estrogénovú detoxikáciu, ktorá šetrne pomáha vyrovnávať, deaktivovať a vylučovať prebytočný estrogén.


Vyber si Hormone Balance na: 

  • Ľahšie odbúravanie tuku v oblasti bokov, stehien a zadku 
  • Zlepšenie nálady 
  • Zvýšenie koncentrácie  
  • Zlepšenie spánku 
  • Optimálnu relaxáciu

Objav exkluzívnu ponuku a užívaj si výhody hormonálnej rovnováhy už teraz! Všetci vieme, že je čas prevziať späť kontrolu nad svojím telom.

Produkty pre Vás

HORMONÁLNA ROVNOVÁHA
-50%
Špeciálna cena 26,99 € Bežná cena 53,98 €
Zobraziť produkt
30-DŇOVÝ PROGRAM
-55%
Špeciálna cena 47,90 € Bežná cena 106,87 €
Zobraziť produkt