Lahodné a strašidelné – Halloween je ideálny čas na aktivitu v kuchyni

Je tu strašidelné obdobie! Čas vytiahnuť svoj obľúbený kotlík - tento strašidelne chutný výber dobrôt očarí tvoje chuťové poháriky a prinúti ťa volať po ďalších.

Ostružinové čokoládové koláčiky 

Tieto strašidelné a chutné koláčiky v tvare lebky sú dokonalou pochúťkou s temným nádychom. Vykúzli nadýchané cupcakes z tmavej čokolády s domácim ostružinovým coulis pre excelentné halloweenske pohostenie!

POTREBUJEME:

Na cupcakes

  • 1 šálka sójového mlieka
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy zmiešaná s 2 lyžicami vriacej vody
  • 1/3 šálky jablkového pyré
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka hladkej múky½ šálky holandského kakaového prášku
  • ¾ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • ¼ čajovej lyžičky morskej soli
  • ¾ šálky práškového cukru
  • ¼ šálky svetlého cukru muscovado

Na coulis plnku

  • 350 g černíc
  • ¼ šálky práškového cukru
  • ¼ šálky vody

Na polevu

  • 1 šálka vegánskeho masla
  • 4 šálky práškového cukru
  • 2 lyžice tekutiny (voda, vegánske mlieko, džús...)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu

  • 300 g horkej čokolády
  • ½ šálky čerstvých černíc

Čas prípravy: 1 hodina|  Čas pečenia: 22 minút |  Celkový čas: 1 hodina 22 minút |  Porcie: 12

Postup:


PRVÁ ČASŤ: KOLÁČIKY

  • Rúru predhrejeme na 180 °C.
  • Formu na koláčiky vystelieme košíčkami na muffiny.
  • Sójové mlieko a jablčný ocot nalejeme do misky, dobre premiešame a necháme 10 minút odstáť.
  • Pridáme jablkové pyré, kávu, vanilkový extrakt a olivový olej a premiešame.
  • Do samostatnej misky dáme múku, kakaový prášok, práškový cukor, sódu bikarbónu, soľ a cukor muscovado. Dôkladne premiešame.
  • Mokré prísady pridáme do misky so suchými prísadami a jemne prešľaháme.
  • Cesto nalejeme do formy na koláčiky. Pečieme 22-25 minút.
  • Koláčiky necháme 10 minút vychladnúť, potom ich preložíme na chladiacu mriežku a chladíme ďalších 30-40 minút.

DRUHÁ ČASŤ: COULIS

  • V hrnci zmiešame ostružiny, kryštálový cukor a vodu, privedieme do varu a varíme 12 minút. Zmes treba často miešať, kým nezhustne.
  • Keď coulis vychladne na izbovú teplotu, necháme ho odpočívať v chladničke.

TRETIA ČASŤ: DOMÁCI VEGÁNSKY MASLOVÝ KRÉM

  • Pripravíme si domáci vegánsky maslový krém. Vegánske maslo a polovicu práškového cukru vymiešame na nízkych otáčkach. Použijeme mixér s nadstavcom s lopatkami. Pridáme druhú polovicu práškového cukru a opäť mixujeme na nízkych otáčkach.
  • Pridáme zvolenú tekutú zložku a vanilkový extrakt; miešame na nízkej rýchlosti, kým sa zmes úplne nespojí a nezíska hladkú konzistenciu.

ŠTVRTÁ ČASŤ: ZROD TEMNEJ MÁGIE

  • V predstihu rozpustíme čokoládu nad dvojitým hrncom. Nalejeme ju do formičiek v tvare lebky a uložíme do chladničky. Rovnako dobre fungujú aj formičky v tvare netopierov, duchov, náhrobných kameňov alebo tekvíc!
  • Keď sú koláčiky vychladnuté, vykrojíme ich stredy pomocou vykrajovača na koláčiky alebo jablká.
  • Do všetkých koláčikov nalejeme ostružinovú plnku a na vrch položíme rezy.
  • Maslový krém rozdelíme na 2 časti. Do prvej polovice pridáme 4 polievkové lyžice kakaového prášku a rozmixujeme; do druhej polovice pridáme 2 polievkové lyžice a rozmixujeme.
  • Oba maslové krémy vložíme do vrecúška s otvorenou hviezdicovou tryskou. Pri plnení vrecka striedavo používame oba maslové krémy, aby sme dosiahli vírivý efekt.
  • Maslový krém nanesieme na vrch koláčikov. Ozdobíme čokoládovými lebkami a čerstvými černicami.

Hrôzostrašné košíčky z cookie cesta a arašidového masla

Tieto malé košíčky hrôzy sú také chutné, že ti z nich naskočí husia koža. Zabor sa do bohatých čokoládových košíčkov plnených nepečeným cestom na cookies a lepkavým karamelom z arašidového masla.

POTREBUJEME:

Na cesto na cookies

  • ½ šálky mletých mandlí
  • 2 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 4 lyžice arašidového masla
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ¼ čajovej lyžičky morskej soli
  • 50 g čokoládových lupienkov (ak chceš vegánsku variantu, vyskúšaj tie bez mlieka!)

Na karamel z arašidového masla  

  • 2 lyžice arašidového masla
  • 4 lyžice čistého javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ½ čajovej lyžičky morskej soli

Na čokoládovú polevu

  • 300 g bezmliečnej čokolády
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja

Čas prípravy: 25 minút |  Čas na vychladnutie: 20 minút |  Celkový čas: 45 minút |  Porcie: 12 

POSTUP:


KROK 1: ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

  • Plech na muffiny vyložíme formičkami na muffiny.
  • Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  • Do každého košíčka nalejeme 1 polievkovú lyžicu rozpustenej čokolády. Necháme ju niekoľko minút odpočívať a potom ju uložíme do mrazničky asi na 15 minút. Zvyšnú čokoládu si odložíme na neskôr.

KROK 2: CESTO NA COOKIES

  • V kuchynskom robote zmiešame mleté mandle, arašidové maslo, javorový sirup, kokosový cukor, vanilkový extrakt a morskú soľ, kým nevznikne cesto.
  • Cesto nalejeme do misky. Pridáme čokoládové lupienky a premiešame ich s cestom.
  • Cesto rozdelíme na 12 dielikov a každý dielik vložíme do košíčkovej formy na čokoládovú vrstvu. Okolo okrajov necháme miesto na čokoládovú polevu.

KROK 3: KARAMEL Z ARAŠIDOVÉHO MASLA

  • V miske vyšľaháme arašidové maslo, javorový sirup, vanilkový extrakt a soľ do hladka. Na vrch každej kôpky cesta pridáme jednu čajovú lyžičku karamelu z arašidového masla.

PART 4: ZÁVEREČNÉ ÚPRAVY

  • Na každý košíček nalejeme zvyšok roztopenej čokolády a necháme v mrazničke odpočívať aspoň 10 minút.

Bezlepkové chrumkavé múmiové plátky

Prídu k vám za hodinu kamaráti s deťmi a chceš ich pohostiť strašidelným dezertom? Tieto chutné ryžové plátky potešia každého hosťa - živého aj nemŕtveho!

POTREBUJEME:

Na ryžové plátky

  • 3 lyžice vegánskeho masla
  • 280 g vegánskych marshmallows
  • 6 šálok chrumkavých ryžových vločiek
  • 450 gramov vegánskej polevy
  • jedlé oči

Na výrobu jedlých očí

  • Čierne potravinárske farbivo alebo kakaový prášok

Čas prípravy: 15 minút |  Čas varenia: 20 minút |  Čas na vychladenie: 5 minút |  Celkový čas: 40 minút

POSTUP:


PRVÁ ČASŤ: RYŽOVÉ PLÁTKY

  • Na miernom ohni rozpustíme vegánske maslo vo veľkom hrnci.
  • Pridáme vegánske marshmallow a miešame, kým sa všetko nerozpustí a nespojí (asi 15 minút).
  • Odstavíme hrniec z ohňa a vmiešame chrumkavé ryžové vločky.
  • Plech s rozmermi 33 × 23 vystelieme papierom na pečenie.
  • Silikónovou stierkou rozotrieme zmes marshmallow a ryže na plech.
  • Zmes chladíme 5 minút.
  • Nakrájame na obdĺžniky - nech už sú múmie akokoľvek veľké alebo malé!

DRUHÁ ČASŤ: ZDOBENIE

  • Na ryžové plátky nanesieme vegánsku polevu.
  • Trochu polevy vytlačíme aj po dlážke, aby pripomínala látku.
  • Pridáme jedlé oči a je hotovo!
  • Ak chceš zdravšiu verziu jedlých očí, postupuj podľa časti 3.

TRETIA ČASŤ: JEDLÉ OČI 

  • Do vegánskej polevy primiešame kakaový prášok alebo čierne potravinárske farbivo, aby bola čierna.
  • Na každú pochúťku nanesieme dve kvapky nezafarbenej polevy.
  • Na vrch nanesieme dve menšie kvapky čiernej polevy.

Vegánske čokoládové medové plásty

Naše vegánske medové plásty sú chrumkavé a strašne chutné, takže si budeš oblizovať prsty. Táto čokoládová dobrota sa rozplýva v ústach - a je ideálna aj pre hostí!

POTREBUJEME:

  • 170 g práškového cukru
  • 100 g zlatého sirupu
  • 50 ml vody
  • 1½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 160 g vegánskej čokolády

Čas prípravy: 35 minút  |  Čas varenia: 2 hodiny  |  Celkový čas: 2 hodiny 35 minút |  Porcie: 10

POSTUP:


KROK 1: MEDOVÉ PLÁSTY

  • Uisti sa, že máš odmerané všetky ingrediencie a pripravené vybavenie, pretože s medovou zmesou treba pracovať rýchlo. Na tyčinky budeme potrebovať silikónové formy, ale môžeme použiť aj plech s rozmermi 20 × 20 cm, ktorý však vyložíme papierom na pečenie.
  • Pripravíme si aj hrniec, drevenú lyžicu, teplomer na cukrovinky a metličku na šľahanie.
  • V hrnci zmiešame vodu, kryštálový cukor a zlatý sirup a postavíme na stredný oheň.
  • Pomocou drevenej lyžice miešame, kým sa cukor nerozpustí.
  • Potom už nemiešajte, pretože by mohlo dôjsť ku kryštalizácii cukru.
  • Zvýšime teplotu na stredne vysokú a do sirupu vložíme cukrárenský teplomer. Zmes musí dosiahnuť teplotu 149 °C, čo trvá približne 15 minút.
  • Keď sirup dosiahne teplotu 149 °C, stiahneme ho z ohňa a zašľaháme sódu bikarbónu. Šľaháme len v jednom smere, aby sa nám zmes medových plástov nerozpadla.
  • Buď opatrná, zmes bude veľmi horúca!
  • Nalejeme zmes do silikónových formičiek (alebo na plech) a necháme ju 1 - 2 hodiny stuhnúť pri izbovej teplote. Nehýb s ňou!
  • Keď je plástová zmes stuhnutá, môžeme ju vybrať z formičiek. Ak si použila plech na pečenie, môžeš zmes nakrájať na tyčinky.

KROK 2: ČOKOLÁDA

  • Vegánsku čokoládu rozpustíme nad dvojitým hrncom.
  • Ponoríme si medové tyčinky do rozpustenej čokolády a položíme ich na chladiacu mriežku.
  • Keď čokoláda na tyčinkách stuhne, vegánske čokoládové medové plásty sú hotové.

KROK 3: SKLADOVANIE

  • Skladuj ich vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote a vydržia ti niekoľko týždňov - ale stavíme sa, že ich neodoláš zjesť oveľa skôr!

Vegánske halloweenske Hókus Pókus brownies

Chceš do svojho dňa vniesť trochu kúzla? Tieto zábavné a jednoduché vegánske brownies si podmania tvoje zmysly a získajú tvoje srdce. Ideálne na zahryznutie počas sledovania klasického halloweenskeho filmu, ktorým boli inšpirované!

POTREBUJEME:

  • 1 dávka obľúbenej vegánskej zmesi na brownie
  • 1 ½ šálky vegánskych čokoládových lupienkov
  • 1 šálka vegánskeho masla
  • 1/3 šálky ovseného mlieka alebo kokosového krému
  • 1 ¼ šálky domáceho vegánskeho maslového krému (viac informácií nájdeš v recepte cupcakes!) alebo vegánskej vanilkovej polevy

Čas prípravy: 30 minút|  Čas pečenia: 12 minút |  Celkový čas: 32 minút |  Porcie: 10

Postup:


PRVÁ ČASŤ: BROWNIES

  • Postupuj podľa pokynov na obale a priprav brownies.
  • Nechaj ich úplne vychladnúť.
  • Pripravíme si plech na pečenie s pergamenovým papierom a vložíme ho do mrazničky.

PART 2: VEGÁNSKA GANACHE POLEVA

  • Vegánske maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo nad vodným kúpeľom.
  • Pridáme 1 šálku vegánskych čokoládových lupienkov a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí v masle.
  • Pridáme ovsené mlieko alebo kokosovú smotanu a miešame, kým sa úplne nepremiešajú a nekvapkajú.
  • Vyberieme plech z mrazničky a brownies z chladničky.
  • Každé brownie opatrne vložíme do čokoládovej ganache pomocou vidličky a úplne ho obalíme. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať späť do misky.
  • Každé brownie položíme na pergamenový papier.
  • Obalené koláčiky necháme 10 minút v mrazničke.
  • Pomocou kvapky vegánskej vanilkovej polevy vytvoríme „oko“ na boku každého brownie.
  • Rozpustíme zvyšné čokoládové lupienky. Pomocou lyžičky alebo špáradla nakvapkáme a vytvoríme na brownies vzor z Príručky čarodejníctva a alchýmie z filmu Hókus Pókus.
  • Necháme v chladničke aspoň 10 minút a podávame.

Tvoja nová obľúbená halloweenska pochúťka

Aj keď je superzábavné prezliecť sa na večer za múmiu alebo upíra, vieme, že sa na druhý deň ráno chceš zobudiť ako svoje najžiarivejšie a najzdravšie ja. To však neznamená, že sa musíš zbaviť chutných pochúťok!

Máme pre teba dokonalú kombináciu zdraviu prospešných látok a fantastických príchutí, ktoré ti pomôžu cítiť sa a vyzerať čo najlepšie. Dodaj svojej pokožke nádherný lesk s gumovými cukríkmi Glowing Skin Gummies s citrónovou príchuťou, posilň vlasy a nechty s gumovými cukríkmi Hair Care Gummies a dodaj svojej pohode úžasnú vzpruhu s Multivitamínovými medvedíkmi.

Produkty pre Vás

KRÁSA
-57%
Špeciálna cena 23,90 € Bežná cena 55,80 €
Zobraziť produkt