TUMMYTOX blogs.

Viac než len trávenie: objavujeme menej známe výhody probiotík

Tvoje črevá majú najväčší vplyv na tvoju pohodu a určujú, ako sa cíti celé tvoje telo!  

Pozrime sa bližšie na to, čo sa deje v bruchu. Črevá sú domovom miliónov drobných spoločníkov: baktérií, vírusov a kvasiniek. Tieto mikroorganizmy spolu tvoria tú najúžasnejšiu rodinu mikrobiómov, ktorá pracuje na svojich kúzlach, aby všetko fungovalo hladko, od tvojho trávenia až po duševnú pohodu.

Čo však robiť, keď je tvoj mikrobióm vyvedený z rovnováhy?

Beyond digestion: exploring the lesser-known benefits of probiotics

V posledných rokoch sa probiotiká, známe aj ako "dobré baktérie", stali stredobodom pozornosti pre svoj fantastický vplyv na zdraviečriev, pričom ich prínos ďaleko presahuje samotné trávenie.

1. Imunitné superschopnosti pre každú šéfku    

Probiotiká môžu byť dokonalým riešením na posilnenie imunity, ak často bojujete s vírusmi a infekciami. Existuje čoraz viac dôkazov o tom, že probiotiká spolupracujú s imunitnými bunkami a prebúdzajúich, čím sa starajú o harmonickéspojenectvo s črevnýmimikroorganizmami a umožňujú vám účinne bojovať s chorobami. 

2. Sila črevného zdravia pre šťastnú myseľ 

Tvoje črevá a mozog spája špeciálne puto nazývané os črevo-mozog a to, čo ovplyvňuje jedno, často ovplyvňuje aj druhé. Keď sa stres pokúša zahaliť tvoj deň, môže so sebou priniesť aj brušné ťažkosti.

Na druhej strane môžu tráviace problémy vyvolať tie nežiaduce pocityúzkosti. Preto môže starostlivosť o zdravé črevá zázračne zlepšiťtvojunáladu, zlepšiť kognitívne funkcie a dokonca znížiť stres a úzkosť! 

3. Božská črevná rovnováha pre vaginálne zdravie 

Rozlúč sa s opakujúcimi sa problémami, ako sú kvasinkové infekcie, urogenitálne problémy a bakteriálna vaginóza!

Výskum odhaľuje, že silné kmene, ako sú Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus fermentum, sú hlavným tajomstvom starostlivosti o harmonický vaginálny mikrobióm a pozdvihnutia vašej intímnej pohody na novú úroveň.

4. Tajomstvo rozžiarenia pokožky 

Čoraz viac dôkazov** poukazuje na to, že používanie probiotík v rôznych formách, ako sú výživové doplnky a lokálne prípravky, by mohlo byť tvojim najlepším partnerom pri prevencii a liečbe bežných problémov s pokožkou, ako sú ekzémy, akné a suchosť

Prehľad** z roku 2016 tiež odhaľuje, že probiotiká môžu byť kľúčom k spomaleniu príznakov starnutia, chrániť tvoju pokožku pred oxidačným stresom a poškodením slnkom a zároveň posilniť prirodzený lesk posilnenou ochrannou bariérou!  

5. Magické spojenie medzi črevami a chudnutím 

Priateľské baktérie v našich črevách môžu byť mimoriadne užitočné pri kontrolehmotnosti. Vedci zistili, že správnarovnováha prospešných baktérií v našich črevách je nevyhnutná na podporu chudnutia, najmä pokiaľ ide o boj proti nepríjemnému brušnému tuku.

Zdá sa, že baktérie z čeľade Lactobacillus sú v tomto úsilí obzvlášť užitočné. Nehovoriac o tom, že probiotiká vám pomôžu v boji proti nadúvaniu, vďaka čomu budete okamžite vyzeraťštíhlejšie, zatiaľ čo sa budete hojdať vo svojich obľúbených džínsoch!

Čo treba zvážiť pri kúpe probiotík

V prvom rade je potrebné venovať pozornosť rôznym kmeňom prospešných baktérií, z ktorých každý má špecifické zdravotné výhody. Najbežnejšími spojencami čriev sú baktérie Lactobacillus. Podporujú trávenie a chudnutie, posilňujú imunitu, podporujú zdravie pokožky a vagíny, ako aj udržiavajú pocity úzkosti na uzde.

Veľmi známe sú aj baktérie Bifidobacterium, ktoré pomáhajú tráviť vlákninu, regulovať hladinu cukru v krvi, zlepšujú činnosť mozgu, podporujú zdravie pokožky a podporujú chudnutie.

A nesmieme zabudnúť ani na probiotické kvasinky, ďalšieho superhrdinu, ktorý podporuje celkový črevný komfort. 

Hovorme o ďalšom rozhodujúcom faktore pri výbere správneho probiotika - o miere prežitia probiotických kultúr. Tá určuje, koľko baktérií dokáže prežiť náročnú cestu tráviacim traktom a dorazí do vašich čriev živé a zdravé!

Vyššia miera prežitia znamená väčšiu šancu na dosiahnutie požadovaných výsledkov a udržanie spokojného, vyváženého črevného ekosystému.

Pri výbere medzi výrobkami sleduj tie, ktoré boli testované v klinických štúdiách a výsledky preukázali ich prežitie a účinnosť.

Ktoré probiotikum je pre teba to pravé?

Výber špecializovaného probiotika je nevyhnutný, ak sa chceš zamerať na konkrétny problém a rýchlo dosiahnuť svoje ciele. Rada Tummy Tox Biotics sa špecializuje na ponuku probiotických doplnkov, ktoré spĺňajú základné potreby modernej ženy. Zisti, ktorý z nich je pre teba ten pravý!

Flatten That Tummy

Patentovaný Lactobacillus plantarum IMC 510® nie je len tak hocijaké probiotikum; tento kmeň sme vybrali pre jeho klinickypreukázanú schopnosť podporovať chudnutie!

A hádaj čo? Zašli sme ešte o krok ďalej a obohatili receptúru o extrakt zo zeleného čaju, ktorý spaľuje tuky! Táto účinná kombinácia ti pomôže dosiahnuť tvoje ciele v oblasti chudnutia behom okamihu.

Získaj ploché bruško svojich snov!

Bye-Bye Bloat Drink

Nadmerná hmotnosť vody spôsobuje, že sa ti môže zdať, že si v priebehu niekoľkých dní alebo týždňov výrazne pribrala. Kombinácia ibSium®, patentovaných probiotickýchkvasiniek, a CactiNea™, patentovanej formy extraktu z opuncie, je tu preto, aby ti pomohla bojovať proti nadúvaniu, zadržiavaniuvody a črevnýmťažkostiam a dostala číslo na váhe bližšie k tomu, kde ho chceš mať.

Nehovoriac o tom, že lahodná brusnicová príchuť robí z tohto nápoja dokonalý doplnok k tvojej rutinnej starostlivosti o seba!

Odstráň zadržiavanú vodu!

*Upozornenie: Účinky výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke.

**Zdroje:  

Omar, J. M., Chan, Y.-M., Jones, M. L., Prakash, S., & Jones, P. J. H. (2012, October 9). Lactobacillus fermentum and lactobacillus amylovorus as probiotics alter body adiposity and gut microflora in healthy persons. Journal of Functional Foods. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464612001399 

Roudsari MR, Karimi R, Sohrabvandi S, Mortazavian AM. Health effects of probiotics on the skin. Crit Rev Food Sci Nutr. 2015;55(9):1219-40. doi: 10.1080/10408398.2012.680078. PMID: 24364369. 

Sharma, D., Kober, M.-M., & Bowe, W. P. (n.d.). Anti-aging effects of probiotics. JDDonline. https://jddonline.com/articles/anti-aging-effects-of-probiotics-S1545961616P0009X/ 

Probiotics may help boost mood and cognitive function. Harvard Health. (2019, June 8). https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/probiotics-may-help-boost-mood-and-cognitive-function