TUMMYTOX blogs.

Odhaľ tajomstvo, ktoré sa skrýva za schopnosťou tvojho tela spaľovať tuk

Schopnosť nášho tela ukladať tuk je veľmi praktický mechanizmus - alebo aspoň kedysi bol. Je to evolučná adaptácia, ktorá pomohla našim predkom prežiť, keď bolo ťažké loviť alebo sa nedarilo úrodám. 

V súčasnosti, keď máme občerstvenie takmer vždy na dosah ruky, táto superschopnosť nášho tela ukladať si tuky nie je taká potrebná ako kedysi. Preto je veľmi dôležité pochopiť, ako naše telo spaľuje tuk, a nájsť spôsoby, ako tomuto procesu pomôcť. 

Poďme sa teda spolu ponoriť do vzrušujúceho sveta spaľovania tukov a zistiť, ako veci rozhýbať!

Unlocking the science behind your body's fat-burning abilities 

Ako dochádza k hromadeniu tuku

Rozmýšľala si niekedy, kam sa podeli všetky kalórie, keď si zjedla príliš veľa sušienok? Keď skonzumuješ viac kalórií, ako spáliš, tvoje telo uloží prebytočný tuk pod kožu a vytvorí takzvaný podkožný tuk. Máme ho všetci - či už na bruchu, bokoch alebo stehnách - jeho umiestnenie závisí od génov, hormónov, stravy a úrovne aktivity.

Buď však opatrná, pretože príliš veľa podkožného tuku môže znamenať nadbytok nebezpečnejšieho viscerálneho tuku. Tento zákerný, neviditeľný strašiak obklopuje životne dôležité orgány a môže ovplyvniť zdravie kardiovaskulárneho systému, pečene, hladinu cukru v krvi a ďalšie.

Spaľovanie tukov teda nie je len o tom, aby si vyzerala skvelo vo svojom obľúbenom oblečení, ale aj o tom, aby si si udržala čo najlepšie zdravie. A hádaj čo? Efektívne spaľovanie tukov je neoddeliteľne spojené s tvojim metabolizmom a procesom nazývaným termogenéza!

Tajný život metabolizmu

Tvoj metabolizmus pracuje vždy na plný výkon. Dokonca aj teraz, keď čítaš tento článok, tvoj metabolizmus v kľude pracujena svojich kúzlach, spotrebováva energiu a spaľuje tuky, aby udržal tvoje srdce v rytme, aby tvoje pľúca dýchali a aby sa tvoje bunky obnovovali.

Akonáhle sa začneš hýbať, je to ako prilievanie benzínu do ohňa - tvoj aktívny metabolizmus prevezme kontrolu a tvoje telo začne spaľovať viac kalórií, pretože spotrebuje viac energie!

Prečo však majú niektorí ľudia pomalší metabolizmus a ťažšie spaľujú kalórie? Existuje niekoľko faktorov, ktoré to môžu ovplyvniť, napríklad vek, pohlavie a pomer svalov a tuku. Svaly spaľujú viac kalórií ako tuk, takže čím viac svalov máš, tým silnejšie horí tvoj metabolický oheň.

Teraz, keď už vieš o zázrakoch metabolizmu, pozrime sa na ďalší kľúčový proces spojený so spaľovaním tukov.

Tajná superschopnosť tvojho tela pri spaľovaní tuku

Termogenéza je moderný termín pre proces spaľovania tukov, pri ktorom sa v tele vytvára teplo. Má rôzne formy, ako napríklad termogenéza vyvolaná trávením potravy a termogenéza spojená s cvičením počas fyzickej aktivity.

Zrýchlením termogenézy v podstate naštartuješ svoj metabolizmus a pomôžeš telu spaľovať viac tuku. To je kľúčové nielen na zhodenie niekoľkých kilogramov, ale aj na zbavenie sa otravného viscerálneho tuku. Ako však možno túto zmenu naštartovať?

Šesť nečakaných aktivít, ktoré môžu podporiť spaľovanie tukov

Kardio a silové cvičenia a strava založená na celých, nespracovaných potravinách sú spoľahlivé spôsoby spaľovania tukov. Existuje však aj niekoľko vecí, o ktorých si pravdepodobne ani netušila, že ti môžu pomôcť!

1. Užívaj si tieň

Vystavenie sa chladu môže zvýšiť rýchlosť tvojho metabolizmu. Zníž preto teplotu na termostate alebo si daj studenú sprchu!

2. Dopraj si skrášľujúci spánok

Oddych ti pomôže regulovať chuť do jedla a uľahčí ti dodržiavať zdravé návyky. Navyše tvoje telo počas spánku skutočne spaľuje tuky!

3. Daj si pohár studenej vody

Nielenže uhasí tvoj smäd a udrží ťa hydratovanú, ale tiež dočasne podporí tvoj metabolizmus.

4. Vezmi si žuvačku

Žuvačka môže podporiť pocit sýtosti, obmedziť maškrtenie a dokonca zrýchliť tvoj metabolizmus. Len sa ubezpeč, že neobsahuje cukor!

5. Viac sa vrť

Tieto nepokojné pohyby ti môžu pomôcť spáliť viac kalórií. Takže si ťukaj prstami na nohách, tras nohami a hýb sa!

6. Často sa smej

Smiech je nielen najlepší liek, ale aj spaľuje kalórie. Preto si pusť dobrú komédiu a stráv čas s ľuďmi, ktorí ťa rozosmejú.

Pamätaj, že každý malý kúsok ti pomôže stať sa sebavedomou, silnou a tuk spaľujúcou profesionálkou! A aby sme ťa na tvojej ceste podporili, pripravili sme pre teba dokonalú kombináciu na spaľovanie tukov...

Predstavujeme: Nonstop balíček!

Vieme, že musíš zvládnuť milión vecí, od práce po tréning, od priateľov po rodinu. Nonstop balíček ti pomôže zjednodušiť a posilniť zložitý proces spaľovania tukov, takže sa oň nebudeš musieť starať!

Obsahuje Fat Burner Drink a Night Burner Drink: prvý z nich podporuje spaľovanie tukov počas dňa a druhý počas spánku.

Tieto dva produkty tiež obmedzia tvoju chuť do jedla, najmä nočné chute, a pomôžu zlepšiť tvoj spánok, čo podporí nočné spaľovanie tukov! Okrem toho spáliš viac kalórií aj pri menšom množstve pohybu.

Získaj Nonstop balíček v špeciálnej ponuke - tvoju tajnú zbraň na podporu spaľovania tukov a vytvarovanie tela podľa tvojich predstáv!

Produkty pre Vás

SPAĽOVAČ TUKU
-50%
Špeciálna cena 19,99 € Bežná cena 39,98 €
Zobraziť produkt
RÝCHLE VÝSLEDKY
-56%
Špeciálna cena 29,90 € Bežná cena 67,97 €
Zobraziť produkt