TUMMYTOX blogs.

Rozlúč sa s nadúvaním: najúčinnejší spôsob, ako sa zbaviť nadúvania

Ako často sa ti stáva, že máš brucho nafúknuté ako balón? A koľkokrát si si vyšla von s priateľmi, tešila sa, že si vychutnáš večeru, a namiesto toho si si musela rozopnúť džínsy, inak by ti praskli? A čo keď sa blíži menštruácia a ty už ráno cítiš, ako neuveriteľne nafúknutá si?

Say goodbye to bloating: the most effective way to debloat your body

Viem presne, ako sa cítiš. Koniec koncov, nadúvanie sme už niekedy zažili všetky. Ale otázka znie: vieš, čo spôsobuje nadúvanie? A čo je najdôležitejšie, vieš, ako sa ho zbaviť? Existujú spôsoby, ako sa s týmto problémom vyrovnať, a ja som tu, aby som sa s tebou podelila o najúčinnejší spôsob, ako konečne získať ploché bruško!

Začnime od základov: čo je nadúvanie?

Nadúvanie brucha sa prejavuje pocitom nadmerného tlaku vo vnútri brucha, ktorý je sprevádzaný nadmerným opuchom. Preto sa ti niekedy zdá, že je tvoje brucho väčšie ako zvyčajne, a preto môžeš trpieť súvisiacimi príznakmi, ako je nadmerné nadúvanie, časté grganie, črevné ťažkosti a kŕče v bruchu. 

Hoci je nadúvanie pomerne častým problémom (trpí ním 1/4 ľudí), nie je normálne, ak sa s ním stretávame takmer denne. Ešte horšie je, že čím viac ho budeš ignorovať, tým viac sa môže časom zhoršovať a dokonca vážne ovplyvniť kvalitu tvojho života.

Nadúvanie brucha nemusí vždy nevyhnutne súvisieť s prejedaním sa, ale existuje niekoľko ďalších faktorov, ktoré môžu tento problém spôsobiť.

Najčastejšou príčinou je nadmerné hromadenie plynov v oblasti brucha. Možno si jedla príliš rýchlo a prehltla si príliš veľa vzduchu, alebo si to prehnala s perlivými nápojmi. Problémom môže byť aj to, že baktérie v črevách produkujú pri rozklade potravy príliš veľa plynu.

Nadúvanie môže byť aj príznakom zadržiavania vody, ktoré vedie k opuchom v rôznych častiach tela, nielen na bruchu. Tento problém sa vyskytuje najmä počas menštruačného cyklu, pretože je často spôsobený hormonálnymi zmenami.

Ak sa nadúvanie vyskytuje častejšie po jedle, je to pravdepodobne spôsobené tým, že má tvoje telo problémy s efektívnym rozkladom prijatej potravy. Často sa to stáva, keď zješ viac ako zvyčajne, ješ príliš rýchlo alebo zješ niečo, čo je pre tvoje telo ťažko stráviteľné. 

Posledným vinníkom môžu byť slabé brušné svaly. Brušné svaly zohrávajú kľúčovú úlohu pri podpore všetkých vnútorných orgánov a udržiavaní čo najlepšieho trávenia. Ak sú však tieto svaly príliš slabé, nie sú schopné uvoľňovať plyny v črevách, čo spôsobuje obávané nadúvanie.

Našťastie s tým môžeš niečo urobiť!

Neviem, či sa to stáva aj tebe, ale keď som nafúknutá, cítim sa naozaj nepríjemne! Chystala som sa na rande, vybrala som si perfektné šaty, ale len čo som si ich obliekla, nemohla som si nevšimnúť to obrovské brucho, ktoré vyzeralo, akoby som pod šaty schovala celý melón!

Viac ako nepríjemný pocit to bol vlastne úder pre moje sebavedomie! Pravdou je, že nech je príčina tvojho vypuklého pupku akákoľvek, môže to byť neznesiteľný pocit. 

Ale predstav si, aké by to bolo zobúdzať ľahká ako pierko, vedieť, že ti tvoje obľúbené šaty perfektne sadnú, ísť večer von bez strachu, že tvoje brucho začne opäť vydávať tie čudné zvuky a že po večeri s priateľmi budeš vyzerať ako Michelin... 

Našťastie to nie je len sen, ale budúcnosť bez nadúvania, ktorú môžeš dosiahnuť už teraz. S probiotikami!

Probiotiká sú „dobré“ baktérie žijúce v tvojich črevách, ktoré pomáhajú udržiavať mikroorganizmy v správnej rovnováhe. Predstav si ich ako svojich osobných strážcov brucha, neúnavných agentov, ktorí pracujú na tom, aby bol tvoj tráviaci systém v čo najväčšej harmónii.

Užívaním kvalitného probiotického doplnku môžeš tieto priateľské mikróby podporiť! Tieto mikróby optimalizujú trávenie, účinne rozkladajú prijatú potravu a znižujú tvorbu črevných plynov. Je to vlastne taká čata pripravená bojovať proti nepriateľovi č. 1: nadúvaniu!

Probiotiká majú aj niekoľko ďalších výhod, pretože podporujú imunitný systém, zlepšujú vstrebávanie živín a podporujú črevnú pohodu. Zakaždým, keď svojmu telu dodáš probiotiká, tvoje brucho sa bude cítiť, akoby práve vyhralo v lotérii!

Bojuj proti nadúvaniu pomocou správneho probiotika

Je čas konať a zlepšiť nielen svoje zdravie, ale aj pohodu. Začni sa lepšie starať o svoje črevá a zbav sa nadúvania zaradením kvalitných probiotík do svojho denného režimu.

Bohužiaľ, mnohé probiotiká, ktoré sú v súčasnosti dostupné, nemajú potrebný bakteriálny kmeň na riešenie nadúvania a miera prežitia ich kultúr je často taká nízka, že bývajú neúčinné.

Bye-Bye Bloat Drink obsahuje exkluzívny probiotický kmeň ibSium®, ktorý je neuveriteľne účinný pri znižovaní nadúvania a tráviacich ťažkostí! Tento kmeň navyše dokáže dokonale prežiť v tele, kým sa dostane do čriev, kde môže začať naplno fungovať.

Čo to znamená? Už žiadne rozopínanie nohavíc a pocit nadúvania. Konečne si budeš môcť užívať každý deň bez obáv o to, ako vyzeráš!

Nezabudni, že nejde len o ploché bruško, ale aj o starostlivosť o seba zvnútra aj zvonku. S nápojom Bye-Bye Bloat Drink budeš mať konečne všetky nástroje, ktoré potrebuješ na zlepšenie svojho zdravia a kvality života, budeš sa cítiť sebavedomejšie a budeš môcť prežívať každý okamih svojho života bez rozpakov!

* Účinky výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu, liečbu alebo vyliečenie akejkoľvek choroby alebo závažného ochorenia. Je dôležité udržiavať vyváženú stravu a zdravý životný štýl.

** Zdroje:

Cleveland Clinic Medical. “Bloated Stomach: Causes, Tips to Reduce & When to Be Concerned.” Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21740-bloated-stomach. 

Jacobson, G. K. (2015, December 24). Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856: A new strategy to improve abdominal pain/digestive discomfort. Saccharomyces Cerevisiae CNCM I-3856: A New Strategy To Improve Abdominal Pain/digestive Discomfort | 40197. https://www.omicsonline.org/proceedings/saccharomyces-cerevisiae-cncm-i3856-a-new-strategy-to-improve-abdominal-paindigestive-discomfort-40197.html