TUMMYTOX blogs.

Vitamín D ☀️ Je čas posilniť si imunitu!

Baby, zvolajte všetky kamošky, pretože je tu niečo nové, čo posilňuje imunitný systém!

Aj keď by ste si teraz najviac zo všetkého chceli vziať plavky a opaľovací krém a napísať si status: "Zbohom, idem na Bali!"A nasadnúť do prvého lietadla v smere... no, na Bali... Tak bohužiaľ. Myšlienka stráviť zimnú dovolenku na teplejšom a slnečnejšom mieste nie je v tejto chvíli tak ľahko uskutočniteľná...

image

Cestovné obmedzenia a protiepidemické opatrenia však nesmú narušiť tvoj optimizmus. V dnešnej dobe je dôležité byť vynaliezavá, najmä ak ide o udržanie kondície a zdravia, ale neboj sa - túto zimu ťa nenecháme premeniť sa na gaučového povaľača - kryjeme ti chrbát!

Pravidelné cvičenie, vyvážená strava a trochu času pre seba, k tomu šálka tvojho obľúbeného horúceho nápoja, sú skvelým spôsobom, ako začať udržiavať svoje telo silné a myseľ jasnú. A nezabudni na najcennejšieho zo spojencov, pokiaľ ide o ochranu tvojho imunitného systému: vitamín D!

Prečo je vitamín D taký dôležitý?

Vitamín D, nazývaný tiež "slnečný vitamín", sa produkuje v našej pokožke, keď sa vystavujeme slnečnému žiareniu. Je veľmi dobre známy pre svoje vlastnosti a výhody pre telo:

  • Udržuje svaly a kosti silné a zdravé: vitamín D je potrebný pre silné svaly a kosti. Pomáha nášmu telu vstrebávať vápnik a fosfor, ktoré získavame z potravy a ktoré sú nevyhnutné pre zdravý kostný systém. Štúdie preukázali, že dostatok vitamínu D môže pomôcť optimalizovať všetky svalové funkcie.
  • Podporuje imunitný systém: vitamín D reguluje a posilňuje funkcie imunitného systému a je veľmi dôležitým faktorom pre našu ochranu vo chvíľach, kedy je naše telo najviac vystavené zdravotnému riziku.

Daj si pozor na nedostatok vitamínu D

Nedostatok vitamínu D je problém, ktorému každý deň čelí mnoho ľudí na svete. Niektoré z vás určite patria k tým, ktoré pravidelne dostávajú chrípku zakaždým, keď sa objaví, či už je leto alebo zima. Ale okrem toho, môžeš pociťovať aj nasledujúce:

  • Cítiš sa neustále unavená.
  • Tvoje kosti a svaly často trpia únavou a bolia.
  • Trápi ťa vypadávanie vlasov.
  • Cítiš sa bez nálady bez zjavného dôvodu.

My sa prakticky vo všetkých týchto popisoch vidíme na 100 %! Ak to platí aj pre teba, znamená to, že s najväčšou pravdepodobnosťou trpíš nedostatkom vitamínu D.

Slnečné lúče v jeseni a v zime bohužiaľ nestačia na dosiahnutie ideálnej hladiny vitamínu D, ktorú naše telo potrebuje (najmä medzi koncom septembra a začiatkom mája), preto je dôležité ho dopĺňať z iných zdrojov.

Vitamín D v strave

Ak je to možné, skús do svojej stravy zahrnúť tieto potraviny bohaté na vitamín D, ktoré ti pomôžu posilniť imunitný systém:

  • losos
  • sardinky
  • vaječný žĺtok
  • krevety

Bohužiaľ však, ako vidíš, nejde práve o druh potravín, ktorý jeme pravidelne každý deň. Preto naozaj nie je jednoduché získavať dosť vitamínu D v menej slnečných obdobiach. Našťastie existujú doplnky, ktoré môžu zaručiť toľko vitamínu D, koľko je pre naše telo nevyhnutné.

TummyTox kapsuly Vitamín D3

Ak si nikdy nepremýšľala o pridaní vitamínu D3 do svojej každodennej rutiny, teraz je ten správny čas!

Sme si isté, že nechceš stráviť doma ešte viac času, než nevyhnutne musíš, najmä ak by si ho musela tráviť bojom s ďalším vírusom.

Kapsuly TummyTox Vitamín D3 obsahujú vysoko efektívnu receptúru s 4000 I.U. (100 mikrogramov) vitamínu D3 v malých kapsulách, ktoré sa ľahko prehĺtajú, a bez umelých farbív.

Ak teda plánuješ užívať doplnok vitamínu D, aby si lepšie čelila nadchádzajúcom jesenným týždňom aj príchodu zimy, potom sú naše kapsuly rozhodne to najlepšie, čo si môžeš vybrať! 

Mohlo by Vás zaujímať