TUMMYTOX blogs.

Poveľkonočný detox: ako na to?

Je veľmi dobre známe, že príliš prísne diéty neprinášaju dobré výsledky a ich dlohodobé dodržiavania môže mať dokonca presne opačný efekt. Po Veľkej noci sa preto zbytočne netrestaj, radšej si osvoj pár dobrých detoxikačných návykov, ktoré ťa jednoducho povedú k skutočnej zmene. 

image

Zbohom, rafinované potraviny a cukry

Ak si chceš očistiť telo po Veľkej noci, stačí sa zbaviť týchto potravín na niekoľko dní alebo týždňov: biela múka a výrobky z nej (biely chlieb, cestoviny, dezerty, múčniky); biely cukor (nachádzajúci sa v sladkostiach, sušienkach, sladkých nápojoch, ovocných šťavách a mnohých ďalších balených výrobkoch); mlieko a mliečne výrobky; droždie (hlavne obsiahnuté v chlebe, koláčoch a pive). Je dôležité znížiť aj príjem alkoholu a kávy.

Áno zelenine

Po prázdninách musíš zvýšiť príjem ovocia a zeleniny: zelenina má na organizmus alkalizujúci účinok, udržuje ju v rovnováhe a poskytuje vitamíny a minerály potrebné pre organizmus.

Nikdy bez bielkovín

Ak chceš detoxikovať, musíš jesť dostatok bielkovín. Prečo? Ak v strave chýbajú bielkoviny, telo začne čerpať zásoby bielkovín, ktoré sa nachádzajú v pečeni. Do svojho jedálnička stačí zahrnúť biele mäso, ryby, vajcia, fazuľu a iné sušené strukoviny.

Nech žijú polievky

Okrem smoothies si pripravuj aj teplé polievky zo sezónnej zeleniny, vynikajúce sú napríklad na večeru. Okrem zeleniny môžeš používať potraviny bohaté na živiny, ako sú strukoviny a olejnaté semená, ochutiť polievku zdravými tukmi z kokosového oleja a extra panenského olivového oleja. Udržíš si tak stabilnú hladinu cukru v krvi a zvýšiš hladinu energie.

Obmedz uhľohydráty

Na likvidáciu kíl nahromadených počas veľkonočných sviatkov môže byť tiež užitočné čo najviac znížiť príjem uhľohydrátov. Cestoviny a chlieb? Lepšie v malých dávkach a v celozrnnej verzii.

Čistenie tela je nevyhnutné

Ďalším zlatým pravidlom je zamerať sa na dlhodobé osvojenie detoxikačných návykov, ktoré pomáhajú telu vylúčiť toxíny. Vynikajúca je vlažná voda s citrónovou šťavou každé ráno alebo pravidelné popíjanie bylinkových čajov.

Na očistenie tela od všetkých toxínov nahromadených počas prázdnin si môžeš pomôcť aj prírodnými výživovými doplnkami. Náš Draining Drink je po Veľkej noci úplne najideálnejší. Je to jahodový nápoj na odvodnenie, ktorý vylučuje toxíny z tela, bojuje proti zadržiavaniu vody, zmierňuje opuchy a redukuje celulitídu. Stačí vypiť 0,5 l tohto nápoja každé ráno, a výsledky sa dostavia o pár dní!

Produkty pre Vás

Elimitnácia zadržiavania vody
-50%
Špeciálna cena 27,99 € Bežná cena 55,89 €
Zobraziť produkt

Mohlo by Vás zaujímať