TUMMYTOX blogs.

Keto základy - všetko čo potrebuješ vedieť!

Ketogénna strava sa stala veľmi populárnou - všetci blúznia nad jej účinkami - a to z dobrého dôvodu!

Početné štúdie ukazujú, že pokiaľ ide o efektívne chudnutie, môže to úplne zmeniť hru.

image

Čo je keto?

Ketogénna strava je strava, s veľmi nízkym obsahom sacharidov a tukov. Drastické zníženie príjmu sacharidov dáva tvoje telo do špeciálneho metabolického stavu - ketózy - pri ktorej tvoje telo spaľuje tuky namiesto glukózy ako palivo.

Pri znížení príjmu sacharidov obmedzuje prísun glukózy v tele, ktorá je zvyčajne hlavným zdrojom energie pre bunky. Namiesto toho si tvoje telo zvolí tuk: premieňa mastné kyseliny na ketóny, ktoré sú malými energetickými molekulami, ktoré zásobujú tvoje svaly a mozog. 

Keto a chudnutie

Niekoľko štúdií preukázalo, že dodržiavanie diéty s veľmi nízkym obsahom sacharidov môže priniesť lepšie výsledky ako diéta s nízkym obsahom tukov. Spravidla to zahŕňa iba konzumáciu 20 až 50 gramov sacharidov denne a nadmerné zaťaženie mäsom, rybami, vajcami, orechmi a zdravými olejmi a zároveň zmiernenie spotreby bielkovín.

Najlepšie na kete je, že diéta ťa nenechá hladnou.

2 dôležité prvky úspešnej keto diéty

S takým úžasným potenciálom chudnutia si pravdepodobne v pokušení, vyskúšaťketo diétu. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov by malo byť keto sprevádzané:

1) cvičenie (najlepšie je zvoliť intervalový tréning s vysokou intenzitou

2) podpora doplnkov výživy.

Ukázalo sa, že doplnky veľmi pomáhajú pri znižovaní vedľajších účinkov stravy (smäd, únava, podráždenosť, točenie hlavy) a pri udržiavaní prirodzenej rovnováhy v tele.

Podpor svoj pokrok pomocou MCT Slim Drink

Ak sa rozhodneš začať s keto diétou, MCT Slim Dink je určite doplnok, ktorý ti odporúčame. Vďaka vysoko koncentrovanémuMCT oleju v práškovej forme (75%) sa rýchlo premieňa na ketónovú energiu zvyšujúcu funkciu mozgu a spaľujúcu tuky a pomáha ti rýchlejšie dosiahnuť a udržať ketózu.

MCT Slim Drink je nepochybne jedným z víťazov v uličke doplnkov, pretože môže pomôcť tvojmu telu prejsť na využitie tukov na energiu a tak spaľovať tukové zásoby oveľa rýchlejšie. Jeho použitie je veľmi pohodlné: stačí ho zmiešať s vodou, aby si vytvorila krémový kokosový nápoj, a môžeš vyraziť!