TUMMYTOX blogs.

Tréning na spodnú časť tela

Poďme na to! S týmito cvikmi si spevníš zadoček, vyformuješ stehná a dáš zabrať aj brušku

image

1. KOLO: cviky na stehná a zadok

1. cvik: Pravou nohou spravými výpad, ľavú držíme natiahnutú. Ruky vbok a s rovným chrbtom klesneme hlbšie do výpadu. To isté s ľavou nohou. Zopakuj 10-krát na každú nohu. 

2. cvik: Posledný cvik tohto kola je drep s výskokom. Kolená pri drepe nesmú predbehnúť prsty na nohách. Chrbýt je rovný. Z nízkeho drepu sa odraz a vyskoč vysoko do vzduchu. Zopakuj 10-krát.

image  image

KRÁTKA PAUZA

2. KOLO: cviky na pevné bruško

1. cvik: Ľahni si na chrbátVystreté nohy dvihni kolmo do vzduchu. S vystretým chrbtom za pomoci brušných svalov dvihni hornú časť tela a rukami sa dotkni nôh. Zopakuj 10-krát. 

2. cvik: Začni v planku a poriadne napni brucho, lebo len tak si môžeš udržať rovný chrbát. Najprv sa dotkni pravým kolenom ľavého lakťa, potom ľavým kolenom pravého lakťa. Zopakuj 10-krát na každú nohu.

image  image

KRÁTKA PAUZA

3. KOLO: cviky na zadok a nohy

1. cvik: Priprav si vyvýšenú podložku (taburetka, nižšia stolička, stupienok) a vylož na ňu pravú nohu Prenes váhu na hornú nohy a silou (nie rýchlo) dvihni ľavú pokrčenú nohu vysoko pred seba. Zopakuj na každú nohu 10-krát.

2. cvik: Pravou nohou spravými výpad, ľavú držíme natiahnutú. Ruky vbok a s rovným chrbtom klesneme hlbšie do výpadu. To isté s ľavou nohou. Zopakuj 10-krát na každú nohu. 

image  image

KRÁTKA PAUZA

4. KOLO: kardio 

1. cvik: Nohy na šírku bokov. Prstami pravej ruky sa dotkni ľahej nohy a potom opačne - ľavou rukou k pravej nohe. Potom výskok s rukami nad hlavou a vystretými nohami. Zopakuj 10-krát. 

2. cvik: Vysoký výskok s doširoka natiahnutými rukami aj nohami. Po výskoku zaujmi polohu planku a vydrž v nej 15 sekúnd. Zopakuj 5-krát.

image  image

Produkty pre Vás